Regnbågsnatt är ett gratis evenemang under Gävle Pride som anordnas av Gävles Unga som är en religiöst och politiskt neutral förening.

geedixon_0

Gee Dixon

För fjärde gången arrangeras en ”natt” ihop med Svenska Kyrkan i Gävle. Denna kulturupplevelse är kontrastfylld och inbjuder till möten mellan olika människor i alla åldrar. Under kvällen får besökarna se flera härliga artister uppträda i Heliga Trefaldighetens kyrka. Nino Mick och Yolanda Bohm är två av Sveriges vassaste spoken word-artister som levererar ordmagi. Artisten Lionessa berättar i sin musik om att bli mer sann mot sig själv. Gee Dixon är en av artisterna som toppar kvällen med sin hip-hip musik. Han är bland annat känd från sin medverkan i programmet ”Lyckliga Gatan” på tv4. Där han gjorde en hyllad tolkning av Arja Saijonmaas låt ”Tacka livet”. Även det lokala bandet MANNO kommer att framträda under kvällen med melankolisk, innerlig indiepop/soul. Deras senaste låtsläpp ”Knifes and guns” kom i juni och finns att lyssna på i Spotify.

En kväll att minnas

Aktivitetsstationer med poesi, nagel- och hennakonst finns inne i kyrkan och utanför kyrkan kommer det att finnas flera infotält samt enklare mat och fika. Se den nationellt kända genusfotografen Tomas Gunnarssons fotoutställning med porträtt av gävlebor som bryter normen. Under kvällen kommer även några stjärnor från Brynäs IF för signering. Ta chansen att möta dem i NHL 2016 i spelhörnan som anordnas av Nörd på Pride och Gävledala E-sportförening.

Så var inte rädd, kom en stund och njut av livet.

Anna Jernberg

Linnéa Manzanares