Föreningen Gävle Pride har haft årsmöte och valt en ny styrelse inför 2017. Föreningen är en organisation där andra föreningar kan bli medlemmar och styrelsen består därför av representanter från de medlemsorganisationer som anslutit sig sedan starten förra året.

Igår 19:e februari hade föreningen Gävle Pride årsmöte på Kulturhuset i Gävle och valde en ny styrelse där Ann-Helen Persson blev ny ordförande. Ann-Helen Persson representerar Studieförbundet Vuxenskolan men hon har även ett förflutet som kommunalråd för Centerpartiet i Gävle. Hon arbetar idag som projektledare för det regionala projektet ”Matvärden” och har tidigare i yrkeslivet arbetat som fritidsledare.
– Det känns både rätt och viktigt för mig att engagera mig i Gävle Pride, det stämmer väldigt väl med min värdegrund. Jag är grundad i min övertygelse om vikten att arbeta för alla människors lika rätt och värde. Sverige anses vara ett föregångarland i dessa frågor men även vi har ett hårt arbete och lång väg kvar när det kommer till att säkerställa hbtq-personers rättigheter i samhället.

Övriga styrelseledamöter är Anders Jansson (Nya Moderaterna i Gävle), Andrea Da Silva (Föreningen Öppen Värld), Andreas Jonsson (Gävle-Dala E-sportförening), Linnea Manzanares (Gävles Unga), Erika Wennerström (RFSL Gävleborg) och Emelie Lundin (Studieförbundet Vuxenskolan)

Info och frågor:
Emelie Lundin 026-456 17 92 • Ann-Helen Persson 073-200 66 35
E-mail: info@gavlepride.com