Under tre månader framöver kommer Svenska kyrkan visa film med queer-tema. Varje månad med start 23 maj har du möjlighet att gratis se film och sedan delta i samtal kring denna.

Den första filmen som kommer att visas är den prisade filmen Pride från 2014. Filmen utspelar sig under sommaren 1984 när Margret Thatcher har makten och National Union of Mineworker (NUM) strejkar. Gruvarbetarna får oväntat stöd av en grupp gay-aktivister något som NUM känner sig generad över.

20 juni är det sedan dags för kultfilmen Timmarna med Meryl Streep, Nicole Kidman och Julianne Moore. Handlingen fokuserar på tre kvinnor från olika genarationer vilka liv flätas samman av novellen Mrs. Dalloway av Vriginia Woolf.

Milk är den sista filmen ut i kyrkans queer-tema och handlar om Harvey Milk som hans kamp som amerikansk gay-aktivist. Harvey kämpar för homosexuellas rättigheter och han blir Kaliforniens första valda tjänsteman som är öppet homosexuell.

 

Filmvisningarna sker i i Heliga Trefaldighetens kyrka

  • Pride (2014) – 23 maj
  • Timmarna (2002) – 20 juni
  • Milk (2008) – 18 juli