Den femtonde juni sätter Linn Fjällmo Vestin tillsammans med Medborgarskolan upp sin pjäs ”Frågan som Haddaway ställde” på Skottes Musikteater. Pjäsen handlar främst om kärlek, samtycke och ifrågasätter relationsnormer. Den har även inslag av asexualitet och demisexualitet.  

Linn kommer ursprungligen från Sundsvall och flyttade till Gävle i februari i år. För skola och ungdomar i Sundsvall är hon redan känd genom sina framträdanden med bland annat ”Prickig regnbåge”. Hon har redan hunnit med att presentera sig för Gävleborna genom framträdande på stadsbiblioteket och Skottes musikteater.  

Nu ska hon kliva ut på scenen igen med ”Frågan som Haddaway ställde”. ”What is love?” är frågan som musikartisten Haddaway som hade sin storhetstid på 90-talet ställde. Det är just det pjäsen handlar om. 

– Det finns en tydligt queer-vinkel i pjäsen som jag tror är något som Gävle Prides deltagare skulle kunna tänkas vara intresserade av, säger Linn. 

Föreställningen riktar sig till unga vuxna och vuxna samt de som har tankar kring a asexualitet eller demisexualitet. Den 50 minuter långa monologen är tänkt att röra upp tankar och öppna för diskussioner om relationer och sexualitet.  

Föreställningen hade premiär i januari i år på Sundsvalls kulturnatt. Medborgarskolan står som arrangör och framställs med stöd av Gävle kommun. Arrangemanget är helt gratis. 

 

Frågan som Haddaway ställde 

Skottes Musikteater 

15 juni 

Kl 18.30-19.20  

Samt tid för diskussion till 20.30