Filmen, 120 BPM skildrar homosexualitet och kampen för att uppmärksamma AIDS-epidemin i början av 1990-talet genom en grupp aktivister i Paris, Frankrike. 

120 BPM blev prisad under filmfestivalen i Cannes 2017 och fick bland annat en Queer Palm. Den är baserad på verkliga händelser och är alltså inte bara ett drama utan också ett stycke historia. Robin Campillo var inte bara regissör för filmen utan också en av manusförfattarna till filmen. Det är han och hans co-writer Philippe Mangeots kamp för att uppmärksamma den dödliga epidemi som drabbade det homosexuella samhället under början på 90-talet som filmen baseras på.

ACT UP-Paris är den aktivistgrupp slåss för att epidemin ska uppmärksammas mot läkemedelsbolagen och det gör de med allt annat än blygsamma metoder. De kämpar också för att avdramatisera den skräckstämpel HIV-smittade fått av samhället.

Filmen skildrar liv, död, kärlek och tragedi. En film som berör.