Imorgon öppnar Stockholm Pride och håller igång i hela 10 dagar. Enda sedan 1998 har man med festivalen hyllat diversitet och fått folk att se över normgränserna.

Under pridedagarna jobbar man med att synliggöra HBTQ-frågor. Över hela Stockholm kan man ta del av olika former av aktiviteter med pridetema. Festivalen är för alla åldrar och har två olika områden man kan besöka: EuroPride Park och EuroPride House. De stora scenframträdandena ser man i själva hjärtat av pridefestivalen; EuroPride Park. Men det är inte bara det man kan ta del av utan också god mat och mycket annat. Man kan besöka kinkykvarteret som är för dem som gillar läder (18-års gräns). Det finns även en mängd utställare i området. EuroPride House håller till i Kulturhuset Stadsteatern vid Sergelstorg. Här kan man ta del av filmvisning,  föreläsningar, workshops, teaterframställningar och mycket mer.

Så som under alla år är det paraden som är huvudnumret och deltagarantalet ligger kring 45 000 personer. Antalet åskådare brukar vara kring en halvmiljon.

 

Topp foto: Alf Kjeller