RFSL är en av de föreningar som är aktiva under Gävle Pride och har tidigare gjort enkätundersökningar på unga HBTQ-personer mellan 14-25 år som säljer sex. 

Att sälja sex behöver nödvändigtvis inte betyda att man tar emot pengar utan det kan vara en sängplats för natten, alkohol eller något man behöver t.ex kläder, mobiltelefon. Det behöver heller inte vara ett fysiskt möte utan kan ske över internet via chat, bilder eller webbkamera.

Ett behov av pengar eller saker behöver inte vara den faktor som gör att man säljer sex. Undersökningen visade på att det kan vara att man har sex mot ersättning för att exempelvis söka efter sin könsidentitet, för att det är spännande, självskadebeteende eller att man har blivit tvingad till det.

Projektet Pegasus var ett projekt RFSL drev i tre år som hjälpte unga HBTQ-personer att förbättra hälsan och det psykiska välmåendet och var riktad mot just de som sålde sex. Under Gävle Pride Festival har du möjlighet att lyssna på när RFSL-ungdom berättar om erfarenheterna kring detta och rapporten Sex för X, samt projektet Pegasus råd & stöd.

Sex mot ersättning

Dag och Tid Fredag 17 aug, 13.00-14.15
Lokal Kulturhuset, Röda rummet
Arrangör RFSL Gävleborg

 

Foto: Christian Sterk, Unsplash