Det är inte alla gånger lätt att hitta en identitet, att hitta en grupp som man känner att man tillhör. Inom HBTQ-världen finns det en uppsjö av subkulturer där bland annat Björn är en.

De flesta tänker stor, brun och lurvig när de hör ordet björn och när det kommer till björnkulturen inom bi- och gaykretsar så är det också sant (dock inte bara brun). En Björn skiljer sig från den vanliga gaynormen och är väldigt maskulin, skäggig och gärna lite kraftigare byggd. De är också väldigt omhändertagande och varma. Vi vill påpeka att för alla stämmer inte denna beskrivning men många identifierar sig med den.

Har du ”björnfeber” kan du under Gävle Pride grilla och umgås med likasinnade.

 

Social aktivitet: ”Grillkväll i Valls Hage”
Välkommen till en öppen social aktivitet i björnkulturens spår med en kamratgrupp för kraftiga skäggiga och håriga gaymen och deras beundrare. Ta med det du behöver för en grillkväll i form av mat och dryck.
Dag och tid Lördag 18 aug, 19.00-23.00
Lokal Grillplatsen närmast kraftstationen Valls hage
Arrangör Medborgarskolan Gävle, Kamratgruppen Björnkulturens spår
Medverkande Sven-Olov Johansson

 

Foto: Thelmadatter [CC BY-SA 3.0  eller GFDL], Wikimedia Commons