Äntligen får vi öppna dörrarna till Gävles egen kärleksfest, Gävle Pride 2018. Här är något av vad vi bjuder på idag.

Under pridedagarna har du möjlighet att ta del av tre olika konstutställningar. Avteckningen av konstnären Seydas skulptur kommer ske i samband med invigningen av Pride klockan 11 idag, vilken du har möjlighet att beskåda och analysera ute på Kulturhusets gård. IDKAs konstutställning, med ingång i norra hörnet av Kulturhusets gård, är öppen mellan klockan 11-15. Se utställningen ”Livets bilder” av Alexandra Jönsson och Malin Lucchesi i Galleri Mittskeppet, Kulturhuset.

Vid lunch tipsar Gävle Bibliotek om böcker, filmer och annat som är intressant utifrån ett HBTQ-perspektiv. De kommer även ha sin bokcykel uppställd utanför Kulturhuset där du har möjlighet att låna lite böcker.

Förbered dig inför Pride Paraden på lördag genom att delta i ABF:s Pride Verkstad där du kan tillverka din egen skylt. Det finns också flera seminarium att ta del av och även att intressant panelsamtal om hur det är att vara asylsökande HBTQI-person i Sverige.

Är man senior HBTQ-person är man välkommen på Afternoon Tea i Heliga Trefaldighetens Kyrka. Är du mer sugen på att äta lite popcorn och titta på film så kan du på Bio 7:an, Atlasgatan 3 (Gasklockorna) klockan 18.15 se filmen Querelle – Matrosen och stjärnan (Fassbinders mästerverk på stor duk).

Se hela programmet här »