Boy Erased är baserad på en memoar av Garrard Conley som handlar om en ung man som tvingas checka in på en klinik för att bota sin homosexualitet.

Jared Eamons (Lucas Hedges) är son till baptistpastorn Marshall Eamons (Russel Crowe) och Nancy Eamons (Nicole Kidman). Vid 19 års ålder tvingas Jared till ett ultimatum; att antingen checka in på en klinik som ska bota hans homosexualitet eller förlora familj, vänner och sin tro. Detta efter ett telefonsamtal till familjen där någon berättar att Jared är homosexuell, något som inte ses på med blida ögon från den strängt religiösa familjen.

Genom ett konverteringsprogram som är djupt rotat i bibelstudier ska han bli tvättad från sina orena tankar och få en starkare kontakt med gud. Reglerna på kliniken är bland annat att kvinnor hela tiden måste använda BH och män får inte ha fysisk kontakt med någon av samma kön förutom att kort skaka hand. Ingen är heller tillåten att besöka toaletten utan att övervakas av personal på kliniken. Men på den hårda och brutala resan Jared fått ge sig in på kliver han istället ut på andra sidan med styrka, har hittat sig själv och förlåtelse.

Filmen är ett vittnesmål på att kärleken övervinner alla odds och hade svensk biopremiär hösten 2018.

Relaterade artiklar

%d bloggare gillar detta: