I samband med två av våra styrelsemedlemmars semester passade de på att besöka representanter för Madrid Pride och bana väg för ett nytt samarbete.

Ann-Helen Persson, ordförande och Andrea Da Silva, styrelseledamot i Gävle Pride har tagit tempen på Spaniens arbete för HBTQ-personers lika värde. På plats i Madrid så träffade de Juan Carlos Alonso som representant för pridefestivalen i staden.

Tillsammans utbytte de erfarenheter, kontakter till nätverk och plattformar till både europeiska och internationella nätverk. Det diskuterades även att Madrid Pride eventuellt ska skicka representanter till Gävle Pride 2019. Därmed ligger förutsättningarna för framtida samarbeten på bordet.

Högervindar

– Utifrån att vi ser att de högerpopulistiska och högerkonservativa vindarna vinner mark i både i Gävle, Gävleborg, Sverige och Europa så känns det extra viktigt att lägga tid på att motverka dessa krafter, säger Ann-Helen.

Det är dags att arbeta hårdare för allas lika rätt och värde – oavsett om det handlar om HBTQ-frågor eller kvinnors rätt till sin egen kropp och ett jämställt samhälle.

Relaterade artiklar

%d bloggare gillar detta: