Igår den 11 april bjöd Gävle Pride in till öppet möte för att informera och stämma av med föreningar, grupper och enskilda personer. Här är en del av vad som togs upp under mötet.

Tanken med mötet var att öppna en diskussion kring arrangemanget av Gävle Pride 2019 och hur privatpersoner/föreningar kan medverka och bidra samt hur vi kan få andra engagerade.

Emelie Lundin från Gävle Prides styrelse öppnade mötet i Kulturhuset. Flertalet representanter från olika föreningar var närvarande bland annat RFSU, Svenska kyrkan, HBTQ+Evenemang samt några privatpersoner.

Det problem Gävle Pride står inför i år är att Gävle Kommun som tidigare har varit en stor sponsor av Pride i år har sparkrav på sig och kommer inte att kunna bidra med lika mycket som tidigare år därför välkomnas förslag på sponsorer.

Evenemang

Avslutningsfesten kommer i år vara på Clarion Winn Hotell och arrangeras tillsammans med HBTQ+Evenemang.

Regnbågsnatt kommer troligtvis hålla till i Musikhuset likt förra året. Ett drogfritt arrangemang med många olika aktiviteter som är öppet för alla.

Man behöver inte vara en del i styrelsen för att vara engagerad i de olika delarna som gör Pride. Kontakta gärna oss om det är något område som ligger dig varmt om hjärtat.

Ange gärna Gävle Pride som medvärd av ditt event på Facebook så finns alla evenemang med HBTQ-koppling under vår sida och vi får spridning till en större publik. Det gäller även event som kommer upp under året och inte enbart under Pride.

Programmet

I år vill vi samordna aktiviteterna på ett bättre sätt än tidigare. Kulturhusets lokaler finns tillgängligt för dig som vill vara en del av programmet förutsatt att programpunkten har en HBTQ-koppling.

Sista anmälningstiden för arrangör av programpunkt är 7 juli.

Paraden

Anmäl dig till paraden så snart du vet att du ska vara med eftersom det underlättar för planeringen och säkerheten kring arrangemanget. Senast 17 augusti vill vi ha din anmälan.

Ha gärna ett tema för den grupp ni går med, då syns ni bättre i paraden. Färg, musik och skyltar uppmuntras.

Paraden är en manifestation och demonstration men också ett firande, ett glatt arrangemang. Vi står upp för det här tillsammans, därför är vi starka.

Relaterade artiklar

%d bloggare gillar detta: