Vi presenterar stolt årets program för Gävle Pride festival 2019.

Årets program bjuder på en hel del nytt som exempelvis en smygtitt på filmen Life Returns och diskussioner kring HBTQ och migration. Torsdagen erbjuder Transseparatistisk café-häng för dig som är trans i Kafé Kåken. Sist ut samma kväll är Praise-Party Singalong där du kan sjunga sjunga med i allt från goa psalmer till gamla Pride-hits och regnbågsklassiker.

Först ut på fredagen är Gästrike Räddningstjänst som berättar om sitt arbete med inkludering och utmana samhällets bild om dem.

Du har väl inte missat att det är 50 år sen Stonewall upproret? Vänsterpartiet i samarbete med RFSL föreläser om ämnet. Studieförbundet Vuxenskolan och Gävle Pride spinner vidare på ämnet med en Politikerpanel: Vem anbelangar Pride?

Lördag och Söndag

På lördag är det dags för den populära Pride Paraden klockan 14. Innan den startar har du möjlighet att mingla på Clarion Winn Hotell med lite bubbel och snittar.

Festen i Boulognern kommer i år vara något alldeles extra med fallskärmshoppare som startar hela kalaset som sedan går vidare med några unga stjärnskott och vår alldeles egna Babsan. Sedan kan du följa med Babsan till Clarion Winn Hotell och festa hela natten lång.

Söndag börjar med en mysig HBTQ-brunch Söderhielmska, missa för all del inte det. På Clarion Winn Hotell samma dag kan du lyssna på Björn Kjellman när han pratar kring schlager och HBTQ. Festivalen avslutas med traditionsenlig Regnbågsmässa.

Ta del av hela programmet

Relaterade artiklar

%d bloggare gillar detta: