Ta del av 2020 års digitala programmet igen genom att klicka under respektive programpunkt. Se sändningarna från Pridestudion, samtal, föreläsningar, workshops och mycket annat från våra medlemsorganisationer.

Livesändning Pridestudion invigning

Pridestudion – Invigning

Se klipp från Pridestudion på Clarion Hotel Winn. Under komikern Magnus Carlssons ledning bjuds det på artister, gäster, aktuella ämnen och underhållning samt avslöjande av årets Prideambassadör.

Arrangör: Gävle Pride

Filmvisning och samtal: “Kurage”

“Kurage” är ett nyskrivet drama baserat på verkliga berättelser om de som visade civilkurage i en samtid av fördömande under AIDS-epidemin i Sverige. Se en filmad läsning ur delar av föreställning och ett efterföljande samtal om människovärde och mod.

Arrangör: Folkteatern Gävleborg, RFSL Gävleborg och SV Gävleborg

HBTQ-lästips i lunchtid

Bibliotekarierna Madeléne och Lilian tipsar om böcker och filmer.

Arrangör: Stadsbiblioteket

Webbsändning smuts och skam

Seminarium: Smuts, skam, status om samkönat sex i bibeln och antiken

Thomas Kazen, bibelforskare och pastor i Equmeniakyrkan, berättar om vad antika texter säger och inte säger om homosexualitet och hur detta kan tolkas idag. Utrymme ges för frågor och samtal.

Arrangör: Svenska Kyrkan

Caroline Sörgjerd och Johanna Rågwall

HBTQ-juridik

Föreläsning och samtal mellan juristerna Caroline Sörgjerd och Johanna Rågvall om HBTQ-frågor.

Arrangör: Familjens Jurist

Politikerdebatt: Nu behövs politiskt kurage

Vad säger politiken? Det behövs mer kraft, mod och en tydligare HBTQ-politik i Gävleborg. Vad kan vi göra för att påverka? Hur synliggör vi civilkurage i dagens samhälle? Representanter för invalda politiker i Gävle Kommun medverkar. Samtalsledare är Emelie Lundin.

Arrangör: Folkteatern Gävleborg, RFSL Gävleborg och SV Gävleborg

Eftersnack med RFSL – 70-årsfirandet

I år fyller RFSL 70 år och det ska förstås firas! Tillsammans med inbjudna gäster ser de tillbaka på den långa historien av hbtqi-kamp. Gäster är Pell-Uno Larsson från RFSLs förbundsstyrelse samt Anette Åsblom och Kjell Stenvall som var aktiva i RFSL Gävleborg på 90-talet. De medverkande i eftersnacket spanar också in i framtiden och hur man ser på den fortsatta hbtqi-rörelsen.

Arrangör: RFSL Gävleborg

Samtal med Öppna Moderater – Panel 1

Se och lyssna på Jon Voss, Tasso Stafilidis och Barbro Westerholm prata om HBTQ-rörelsens utveckling genom åren och vilka milstolpar som har skapats. 

Arrangör: Moderaterna

Konsert: Jag är den jag är

Webbkonsert från Mariakyrkan. Angelägna och tonsatta texter framförda av Helena Andersson Bromander, Sofia Svensson, Karolina Risberg, Sofie Halvarsson, Ellen Weiss, Sofia Jeppsson, Rasmus Diamant, Mathias Dahl, Lena Jonsson, Mattias Perez, Arvid Svenungsson, Sven Hillert, Leif Nahnfeldt och Rickard Gustafsson.

Arrangör: Svenska Kyrkan

Pridestudion – 5 årskalaset

Se klipp från fredagens sändning av Pridestudion på Clarion Hotel Winn då 5-åringen Gävle Pride i fokus. Det firades med tillbakablickar, artistframträdanden och gäster under ledning av komikern Magnus Carlsson.

Arrangör: Gävle Pride

Åsa Lindhagen svarar

Vad gör regeringen för att stärka HBTQ-personers rättigheter? Vilka är de stora utmaningarna för alla människors lika rättigheter och möjligheter idag? Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen svarar på frågor.

Arrangör: Miljöpartiet

Föräldraförsäkring i takt med tiden

Kvinnor fortsätter att ta ut mest föräldraledighet och arbeta mest deltid under småbarnsåren. De öronmärkta veckorna har inneburit att män tar ut fler dagar, men finns det fler verktyg som kan gynna jämställdhet och bidra till ett mer inkluderande sätt att se på familjen?

Se Julia Färjehage, vice ordförande i Centerkvinnorna, samtala med Niklas Löfgren, expert på föräldraförsäkring på Försäkringskassan.

Arrangör: Centerkvinnorna

Författarsamtal: Olivia Skoglund

Olivia Skoglund är serietecknare och skribent från Gävle. Hennes debutbok heter “Nästan i mål”. I boken skildrar hon sin kamp mot normer och könsideal med svart humor och gott humör. I samtal med Lilian Samuelsson berättar Olivia om sin bok och hur det är att växa upp som queer i Gävle.

Arrangör: Stadsbiblioteket

Samtal med Öppna Moderater  - Panel 2

Samtal med Öppna Moderater – Panel 2

Se och lyssna på Olof Lavesson, Tomas Tobé och Fredrik Savestål diskutera hur det var som HBTQ – person att vara aktiv inom partiet i början av 90 – talet och hur HBTQ – frågan ser ut i EU/Europa idag.

Arrangör: Moderaterna

Seminarium: Ann-Christine Ruuth

Från man till kvinna på 60 minuter

Fram till 60 års ålder var hon känd som Åke, kyrkoherde och chef i Teleborgs församling i Växjö. Med humor och värme berättar hon om vägen till Ann-Christine Ruuth.

Arrangör: Svenska Kyrkan

Eftersnack med RFSL Gävleborg - Del 2

Eftersnack med RFSL Gävleborg – Trans, antirasism, migration

RFSL Gävleborg se tillbaka på de första två dagarna av Gävle Pride, vad som gjorts, setts och hörts. Har vi blivit pinkwashed? Behövs separatistiska sammanhang? Och vad innebär det för någon som är ung, rasifierad, trans och bög i Gävle?

Arrangör: Svenska Kyrkan

Pridestudion – Paradlördag

Se klipp från den fyra timmar långa sändning Av Pridestudion under lördag 22 augusti med den digitala Prideparaden i fokus. Det visades paradvykort från olika organisationer och vår rosa favorit Babsan gav sig ut på stan och hälsade på några av dem.

Arrangör: Gävle Pride

Samtal med Öppna Moderater - Panel 3

Samtal med Öppna Moderater – Panel 3

Se och lyssna på Vix Herjeryd, Deidre Palacio, Tobias Ström och John Norell diskutera HBTQ – personers rättigheter i Sverige idag och hur man på bästa sätt inom politiken når ut med HBTQ – frågor. Därtill berättar Tobias Ström om Regnbågsblod.

Arrangör: Moderaterna

RFSL Eftersnack 3

Eftersnack med RFSL – Tro, dejtande och invisible lesbians

Efter den digitala paraden bjöd homolobbyn och den queera guerillan in till real life-samtal med gäster om hur livet verkligen ser ut. Är det fest hela tiden? Hur är en tillräckligt lesbisk? Vilka är de bästa raggningstipsen? Och hur kombinerar en identiteterna troende och hbtqi?

Arrangör: RFSL Gävleborg

Livepodd: Du, jag & Babsan

Lars Åke Babsan Wilhelmsson och Johan Lindelöf poddar ett nytt avsnitt av “Du, jag & Babsan” i direktsändning. Ett avsnitt om Gävle Pride, aktuella händelser och en hel del galna inslag.

Arrangör: Gävle Pride

Pridestudion – Festen

Se klipp från den avslutande sändningen av Pridestudion under lördagskvällen 22 augusti. Pride summerades och blickade framåt och på scenen underhöll Pridebandet.

19.00 - 21.00  19.00 – 21.00

Arrangör: Gävle Pride

Eftersnack med RFSL – Familjen är framtiden

RFSL Gävleborg sammanfattar årets Gävle Pride och blickar framåt. Vad ska vi göra med alla dessa ungdomar? RFSL Gävleborg driver nu med ideella krafter länets enda mötesplats för HBTQI-ungdomar. 

Arrangör: RFSL Gävleborg

Människokroppen – ingen handelsvara!

En känd man greps misstänkt för sexköp, men frågan är mycket större än så. Det har varit olagligt i Sverige att köpa sex, ändå har en av tio svenska män någon gång gjort det. Hur kan människohandel och prostitution fortgå i ett demokratiskt land och vad gör vi åt det?

Se Sofia Jarl, ordförande i Centerkvinnorna, samtala med Nina Rung, kriminolog och genusvetare.

Arrangör: Centerkvinnorna

Regnbågsgudstjänst

Regnbågsgudstjänst i Mariakyrkan avslutade Gävle Pride. Ann-Helene Persson och Sven Hillert predikade och Regnbågsbandet spelade.

Arrangör: Svenska Kyrkan

Gävle Pride logo

Kontakt

icon

Adress

Fleminggatan 12A, 802 61 GÄVLE

Sociala medier

Stöd Regnbågsfonden

icon

Swisha till Gävle Pride 123 900 55 21

Den här webbsidan använder kakor. Genom att fortsätta surfa på denna sida så accepterar du vår användning av kakor.