Paraden

Prideparaden 2019

I år blir Prideparaden uppdelad i två delar. Vi vill synas både digitalt och ute på stan och vi behöver din hjälp. Det blir både digitala filmade Pridehälsningar men även grupperingar ute på stan som är med i Pridestudions livesändning under lördagen. 

Paradgrupper ute på stan

Den ena delen av Prideparaden består av små paradgrupper som våra flygande reportrar besöker och besöket livesänds i Pridestudion. Paradgrupperna kommer att få anvisade platser i centrala Gävle och varje grupp ska komma på en kortare utmaning för reportrarna att göra. Det kan vara att de till exempel ska springa 10 meter i klack, teckna en regnbågsflagga eller äta regnbågstårta på kortast tid. Det är upp till er att bestämma utmaningen.

Vilka får anmäla sig? Jo, det kan vara kompisgäng, familjer, kollegor eller organisationer. När alla anmälningar har kommit in, senast 1 augusti, gör vi ett urval av dem som kommer att få ett besök. OBS! Gruppen får inte vara större än att man kan hålla ett smittsäkert avstånd!

Dessa grupper och utmaningar ligger till grund för tävlingen Årets Pridedeltagare där Bonnier News Local utser vinnaren.

Sista anmälningsdag är 1 augusti. Vi återkopplar till er senast 5 augusti.

Anmälan av paradgrupp

  Digitala Pridehälsningar

  Dessa filmade hälsningar visas under lördagens långa sändning från Pridestudion. Vi ber därför alla kompisgäng, kollegor, familjer, organisationer, företag och föreningar skicka in en digital Pridehälsning.

  Så spelar du in din Pridehälsning

  1. Fundera ut hur er filmade Pridehälsning ska vara. Dela ett budskap, klä er i regnbågsfärger, dansa, sjung eller liknande. Var kreativa! Pridehälsningen får vara max 20 sekunder.
  2. Filma med t.ex. en mobiltelefon. OBS! Liggande format.
  3. Tänk på ljud och ljus, det ska visas under Pridestudions sändning och läggas ut på sociala medier efter festivalens slut.
  4. Skicka till oss på info@gavlepride.com via t.ex. Sprend eller WeTransfer. OBS! Sista dag att skicka in en hälsning är 8 augusti.